ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Samuel Bjork: Η ζωή μέσα από τα νορβηγικά αστυνομικά μυθιστορήματα (Ακυρώνεται)

O μετρ του αστυνομικού θρίλερ Samuel Bjork συνομιλεί με τη δημοσιογράφο Μαρίνα Τσικλητήρα.

Samuel Bjork είναι το ψευδώνυμο του νορβηγού μυθιστοριογράφου, θεατρικού συγγραφέα, εικαστικού και τραγουδοποιού Frode Sander Oien (Φρούντε Σάντερ Έιεν). Γεννημένος το 1969, έγραψε το πρώτο του θεατρικό όταν ήταν 22 ετών και στη συνέχεια δημοσίευσε δύο μυθιστορήματα ―Η καταπληκτική Pepsi Love (2001) και Σπιντ για πρωινό (2009)― που εγκωμιάστηκαν από τους κριτικούς. Αυτοδίδακτος, αδιάφορος προς τα ΜΜΕ, ο Έιεν έχει εκδώσει άλλα πέντε θεατρικά έργα, έχει βγάλει έξι μουσικά άλμπουμ, ενώ έχει κάνει και πολλές εκθέσεις σε γκαλερί. Ζει και εργάζεται στο Τρόντχαϊμ της Νορβηγίας, μεταφράζοντας, μεταξύ άλλων, Σαίξπηρ. Η Μαρίνα Τσικλητήρα είναι δημοσιογράφος. Εργάζεται από το 1992 στον πολιτιστικό τομέα, σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, εφημερίδες, περιοδικά και sites.

Οργάνωση: Εκδόσεις Διόπτρα, MegaronPlus, με τη στήριξη της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» δήμου Αθηναίων. Σε συνεργασία με τις πρεσβείες και τα Ινστιτούτα Βορείων Χωρών. Με τη στήριξη της Νορβηγικής πρεσβείας

Ενότητα: Ξένοι Συγγραφείς

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας (η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30)

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Οι Βόρειες Χώρες αφηγούνται: Η αστυνομική λογοτεχνία των Βορείων Χωρών: Μυθοπλασία ή καθρέφτης της κοινωνίας τους;»

language img
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 06.02
ΏΡΑ 19:00
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα MC2