ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Queer αναγνώσεις της Λένας Πλάτωνος

Η Λένα Πλάτωνος έχει υπάρξει ορόσημο για την εγχώρια ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα από τη δεκαετία του ‘80 μέχρι σήμερα. Τόσο οι στίχοι της, που εκφράζουν ιδιαίτερες, συχνά μοναχικές υποκειμενικότητες, όσο και η αλλόκοτη θεατρική electro μουσική της, συνεχίζουν να γοητεύουν και να εμπνέουν queer σκηνές και συλλογικότητες ανά τον κόσμο. Σε αυτή την εκδήλωση επιχειρούνται μια σειρά από queer αναγνώσεις στο έργο της Πλάτωνος.

Στο πρώτο μέρος, ο μουσικολόγος και θεωρητικός πολιτισμικών σπουδών Νίκος Βούρδουλας επικεντρώνεται στην ηλεκτρονική τραγουδοποιΐα της Πλάτωνος, διερευνώντας τους τρόπους με τους οποίους εκφράζει και συσπειρώνει συναισθηματικά ομάδες ανθρώπων της εγχώριας και διεθνούς ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστεί ένα βαριετέ με καλλιτέχνες από την εγχώρια μουσική queer σκηνή και ιδιαίτερα από το μουσικό label «Φυτίνη». Οι Αντριάνα Μίνου, Λουίζα Δολόξα, Αλέξανδρος Δρόσος, Filtig κ.α. θα παρουσιάσουν διασκευές που επανερμηνεύουν το έργο της Πλάτωνος σε ηχητικό, λεκτικό και επιτελεστικό επίπεδο.

Επιμέλεια: Φιλ Ιερόπουλος

Συμμετοχή: Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται δύο ώρες πριν από την έναρξη της συναυλίας από τα Ταμεία της ΕΛΣ

Η εκδήλωση παραγματοποιείται στο πλαίσιο του #TextMe_FluffyLibrary / #TextMe_Lab

Οργάνωση: Atopos Contemporary Visual Culture, σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Με την υποστήριξη του Δικτύου Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων 

Ενότητα: Το Βιβλίο και οι Τέχνες

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 01.12
ΏΡΑ 20:00
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος