ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Christoph Ribbat: Το εστιατόριο ως κοινωνικό φαινόμενο

Ο Γερμανός συγγραφέας του βιβλίου «Στο ρεστωράν» Christoph Ribbat συνομιλεί με τη δημοσιογράφο της Καθημερινής, Γιούλη Επτακοίλη για την ιστορία του θεσμού του εστιατορίου ως αστικό και κοινωνικό φαινόμενο. Αναλύοντας το θεσμό που υφίσταται εδώ και 250 χρόνια, γίνεται κατανοητή από κοινωνιολογική και ιστορική πλευρά πως έχει διατηρήσει τη θέση του στην κοινωνία. Από τα πρώτα εστιατόρια στο Παρίσι του 18ου αιώνα, μέχρι το σύγχρονο street food και από τον Προυστ στον Τζορτζ Όργουελ, αυτός ο ναός της γαστρονομίας κρύβει μέσα του πολλές, ενδιαφέρουσες πληροφορίες, ιστορίες και αφηγήσεις.

Οργάνωση: Εκδόσεις της Εστίας, Βιβλιοπωλείο Ianos, με τη στήριξη της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» δήμου Αθηναίων

Eνότητα: Ένας Κόσμος Συγγραφείς / Ξένοι Συγγραφείς

Γλώσσα Διεξαγωγής: Αγγλικά, με διερμηνεία στα ελληνικά.

Περισσότερες πληροφορίες: 2103213907, rights@hestia.gr & info@hestia.gr

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 16.03
ΏΡΑ 12:00
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Βιβλιοπωλείο Ιανός, Σταδίου 24