ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το λιμάνι ως θέατρο αλλαγής: Αθήνα – Πειραιάς, μια σχέση αμφίδρομη Ομιλία: Οι Αθηναίοι και το λιμάνι τους

Oμιλία του Δημήτρη Παντερμαλή, πρόεδρου του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, με θέμα «Οι Αθηναίοι και το λιμάνι τους» στο πλαίσιο του κύκλου «Το λιμάνι ως θέατρο αλλαγής: Αθήνα – Πειραιάς, μια σχέση αμφίδρομη».

Τα λιμάνια του κόσμου αποτελούν φορείς εξελίξεων που αλλάζουν ρηξικέλευθα το πρόσωπο της ανθρωπότητας. Το πρόγραμμα «Το λιμάνι ως θέατρο αλλαγής» αναδεικνύει την ιστορική, αλλά και την τρέχουσα, συνάφεια του λιμανιού του Πειραιά με ζητήματα που αφορούν με άμεσο και επείγοντα τρόπο τον σημερινό κόσμο. Το πρόγραμμα εξελίσσεται ενεργοποιώντας φορείς και χώρους ώστε μέσα από πρωτότυπες δράσεις, να διατυπωθεί μια πολύτροπη αφήγηση για τη διαχρονία, την πολυσημία και την εξελισσόμενη ταυτότητα του λιμανιού ως «θεάτρου», στη σκηνή του οποίου τεκταίνονται διαρκείς αλλαγές.

Το πρόγραμμα «Το λιμάνι ως θέατρο αλλαγής: Αθήνα – Πειραιάς, μια σχέση αμφίδρομη » είναι μία πρωτοβουλία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. 

Οργάνωση: Συνδιοργάνωση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με την «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», με τη συνεργασία των: Πολεμικό Ναυτικό, Μουσείο Ακρόπολης, Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, Αντιδημαρχία δήμου Αθηναίων Μεταναστών και Προσφύγων, Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων, Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος, Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου.

Ενότητα: Η Μεγάλη Γιορτή της Ανάγνωσης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 27.03
ΏΡΑ 19:00
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Μουσείο της Ακρόπολης, αμφιθέατρο