ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το ηλεκτρονικό βιβλίο στην Ελλάδα: 10 χρόνια μετά

Με τη συμπλήρωση 10 χρόνων παρουσίας στην Ελλάδα των ηλεκτρονικών βιβλίων για το ευρύ αναγνωστικό κοινό, συζητάμε τη διαδρομή από τα πρώτα ebooks και τις εξειδικευμένες συσκευές ανάγνωσης έως το «Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο» της Εθνικής Βιβλιοθήκης και εξετάζουμε τις προοπτικές της διάδοσης της ηλεκτρονικής ανάγνωσης και του μετασχηματιστικού ρόλου των ηλεκτρονικών βιβλίων για τους αναγνώστες και για τον κλάδο του βιβλίου.

Συνομιλούν οι: Νίκος Αργύρης (εκδότης, Εκδόσεις Ίκαρος), Σωκράτης Καμπουρόπουλος (πρώην υπεύθυνος Παρατηρητηρίου Ψηφιακού Βιβλίου του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου), Αργύρης Καστανιώτης (εκδότης, Εκδόσεις Καστανιώτη) και Φίλιππος Τσιμπόγλου (γενικός διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος).

Συντονίζει ο Μιχάλης Καλαμαράς (ιδρυτής του website “Ηλεκτρονικός Αναγνώστης – eAnagnostis.gr»). Εκ μέρους της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» χαιρετισμό θα απευθύνει η Εριφύλη Μαρωνίτη.

Οργάνωση: eAnagnostis.gr & Βιβλιοπωλείο IANOS. Με τη στήριξη της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» / Δήμος Αθηναίων

Ενότητα: Η Μεγάλη Γιορτή της Ανάγνωσης

Όροι συμμετοχής/κρατήσεις: Ελεύθερη συμμετοχή.

Πληροφορίες: www.eAnagnostis.gr

language img
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 04.02
ΏΡΑ 20:30
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Βιβλιοπωλείο IANOS