ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλία : Drums&VoiceJazztronicaDuet / Αγγελική Τουμπανάκη – Ηλίας Δουμάνης Στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης, «Ο συλλέκτης. Έξι διηγήματα για έναν κακό λύκο»

Μια jazz-electronic συναυλία στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης που παρουσιάζει πρωτότυπο υλικό του νέου graphic novel του Αντώνη Νικολόπουλου (Soloúp) «Ο Συλλέκτης, έξι διηγήματα για έναν κακό λύκο».Μια επανερμηνεία της «Κοκκινοσκουφίτσας», που ξαναδιαβάζει το παραμύθι των αδελφών Γκριμ , βάζοντας τον κακό Λύκο να «συνομιλεί» με ήρωες και από το εμβληματικό μυθιστόρημα, «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» του Lewis Carroll. «Ο Συλλέκτης», μια σύγχρονη ιστορία σαν κακό παραμύθι, μιλάει για την αποξένωση των παιδιών από τους γονείς τους μετά από ένα διαζύγιο. Μια ιστορία ωστόσο που κρατάει ζωντανή την ελπίδα της επαναπροσέγγισης. Η έκθεση παρουσιάζει Storyboards, προσχέδια, σκίτσα σε μολύβι, ασπρόμαυρες κι έγχρωμες σελίδες κόμικς, εικαστικά και κατασκευές ζωντανεύουν τις έξι διηγήσεις του βιβλίου.

Χώρος: Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 – Ανοικτή για το κοινό από 24.1

Ημέρες και Ώρες: Τετάρτη – Σάββατο 10:00 – 18:00

Είσοδος με εισιτήριο (5 ευρώ)

Η συναυλία:

Φωνή και Tύμπανα μόνο. Ο πειραματισμός και η έρευνα πάνω στις ηχητικές δυνατότητες και τα όρια των δύο οργάνων από τη βοκαλίστρια Αγγελική Τουμπανάκη και τον ντράμερ Ηλία Δουμάνη δημιουργούν το πρωτοποριακό σχήμα «Drums Voice Jazztronica Duet». Ένα πολυεπίπεδο ηχητικό περιβάλλον με τη χρήση του live looping και ειδικών ηλεκτρονικών μέσων και προγραμμάτων.

Οι δύο μουσικοί μαζί με τον σκιτσογράφο και δημιουργό κόμικς Soloup δημιουργούν μια βιωματική μουσική-εικαστική παράσταση. Μια ξεχωριστή καλλιτεχνική σύμπραξη των τριών καλλιτεχνών, η οποία εξελίσσεται επί σκηνής σε

πραγματικό χρόνο. Παράξενοι ήχοι, εφέ, βοκαλισμοί μεταπλάθονται την ίδια στιγμή σε χρώματα, σκιές, γραμμές.

Special guest ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στην τρομπέτα

Συνεργάτες:ΠασχάληςΚολέτσης: Ηχοληψία, Βαλεντίνα Ταμιωλάκη: LightingDesign

Οργάνωση: Τεχνότοπον ΑΜΚΕ, Μουσείο Μπενάκη. Με τη στήριξη της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» δήμου Αθηναίων

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 23.01
ΏΡΑ Τετάρτη - Σάββατο 10:00 - 18:00
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 – Ανοικτή για το κοινό από 24.1