ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι Βόρειες Χώρες Αφηγούνται: Βασίλης Σαμπατάκης: People are very polite, enjoyable and healthy, they live well and have fun

Διάλεξη του Βασίλη Σαμπατάκη, καθηγητή νέων Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο του Lund, σχετικά με τις αφηγήσεις περιηγητών από το Βορρά στην Ελλάδα, που επικεντρώνεται στους Jacob Jonas Björnståhl και Adolf Fredrik Sturtzenbecker, οι οποίοι επισκέφτηκαν, τη Θεσσαλία, τη Θεσσαλονίκη, την Ήπειρο και την Κεντρική Ελλάδα. Οι δύο περιηγητές, πέθαναν τελικά στην Ελλάδα αφήνοντας πίσω τους ταξιδιωτικά ημερολόγια και πλήθος σημειώσεων που αποκαλύπτουν πολλά στοιχεία για την εικόνα της χώρας εκείνης της περιόδου.

Οργάνωση: Οι πρεσβείες και τα ινστιτούτα των Βορείων Χωρών στην Αθήνα (Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία), πρεσβεία της Ισλανδίας στο Όσλο (διαπιστευμένη στην Ελλάδα), Βιβλιοθήκη των Βορείων Χωρών στην Αθήνα.

Eνότητα: Η Μεγάλη Γιορτή της Ανάγνωσης

Στο πλαίσιο των εκθέσεων «η Ελλάδα μέσα από τα μάτια περιηγητών από το Βορρά» και «Σύντομες Επ-αναγνώσεις: Τα τεκμήρια του Νικόλαου Κάλας στη Βιβλιοθήκη των Βορείων Χωρών» (Βιβλιοθήκη Βορείων Χωρών, Καβαλλότι 7, Δευτέρα-Πέμπτη 11.00-16.00, Παρασκευή 16.00-19.00)

language img
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 05.03
ΏΡΑ 19:00
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών, Μητσαίων 9