ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια πρόσκληση σε ταξίδι: συνάντηση με τον Patrick Deville γύρω από το μυθιστόρημά του «Χολέρα και πανούκλα»

«Δεν είναι ζωή να μην αλλάζεις ποτέ τόπο.»

Χολέρα και πανούκλα, Patrick Deville – Εκ. Τόπος 2017

Ο Αλεξάντρ Γερσέν, ένας από τους νέους ερευνητές που δημιούργησαν την πρώτη ομάδα του Ινστιτούτου Παστέρ που ιδρύθηκε το 1887, έζησε μια πολύ ταραχώδη ζωή. Θα φύγειπολύ γρήγορα για την Ασία, όπου θα εργαστεί πρώτα ως ναύτης για να γίνει στη συνέχεια εξερευνητής. Το 1894 στο Χονγκ Κονγκ απομονώνει τον βάκιλο της πανώλης και εγκαθίσταται στην Ινδοκίνα όπου θα πεθάνει το 1943. Πραγματικός ταξιδευτής του αιώνα του, θέλει να κατανοήσει τον κόσμο ολόκληρο. Η ιατρική, η γεωργία, η μηχανική, όλα πρέπει να αναλυθούν, να εξεταστούν και να βελτιωθούν.

Για να διηγηθεί αυτή την εκπληκτική επιστημονική και ανθρώπινη περιπέτεια, ο Patrick Devilleακολούθησε τα ίχνη του Γερσέν γύρω από τον κόσμο, αντλώντας έμπνευση από την αλληλο-γραφία και τα αρχεία των Ινστιτούτων Παστέρ. Μανιώδης ταξιδευτής ο ίδιος και πολίτης του κόσμου, ο Patrick Deville διευθύνει το Σπίτι των αλλοδαπών συγγραφέων και μεταφραστών στο Saint-Nazaire (MEET) και εκδίδει το ομώνυμο περιοδικό. Έχει γράψει δώδεκα μυθιστο-ρήματα, από τα οποία το πολυσυζητημένο Χολέρα και Πανούκλα απέσπασε τρεις σημαντικές λογοτεχνικές διακρίσεις: το Βραβείο Femina, το Βραβείο FNAC για το καλύτερο μυθιστόρημα και το Βραβείο λογοτεχνικών βραβείων.

Οργάνωση: Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Λεξικοπωλείο και τις Εκδόσεις Τόπος

Ενότητα: Η Μεγάλη Γιορτή της Ανάγνωσης

Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο «Η Λογοτεχνία Πέρα Μακριά»: Λογοτεχνικές Συναντήσεις στη Βιβλιοθήκη Octave Merlier (δράση #3)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 04.12
ΏΡΑ 19:00
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Βιβλιοθήκη Octave Merlier, Σίνα 31