ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μέλλον υπό Κατασκευή | Ο Δοξιάδης στα Σκόπια

Η έκθεση The Future as a Project | Doxiadis in Skopje [Μέλλον υπό Κατασκευή | Ο Δοξιάδης στα Σκόπια] παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό την ανοικοδόμηση των Σκοπίων μετά από το σεισμό του 1963, μέσα από το υλικό του αρχείου Δοξιάδη και από μία σειρά αρχιτεκτονικών μακετών μοντέρνων κτιρίων των Σκοπίων. Στο πλαίσιο της έκθεσης οργανώνεται διήμερο εκδηλώσεων στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς.

Την ημέρα των εγκαινίων (17/12) θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με διεθνείς προσκεκλημένους ομιλητές (15.00-19.30) πριν τα εγκαίνια (20.00). Την επόμενη (18/12), θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του καταλόγου της έκθεσης και συζήτηση στρογγυλής τραπέζης. Θα προηγηθούν δύο δωρεάν ξεναγήσεις από την ομάδα επιμέλειας (17.00-18.00_30 άτομα/ξενάγηση).

Ομιλητές (ημερίδα): Zoran Petrovski (Museum of Contemporary Art in Skopje), Vlatko Korobar (SS. Cyril and Methodius), Maroje Mrduljaš (University of Zagreb), Ines Tolic (University of Bologna), Ana Ivanovska-Jovan Ivanovski (SS. Cyril and Methodius), Κώστας Τσιαμπάος (ΕΜΠ), Τάσος Τέλλογλου (δημοσιογράφος/συγγραφέας).

Ομιλητές (στρογγυλή τράπεζα): Παναγιώτης Τουρνικιώτης (ΕΜΠ), Δημήτρης Φιλιππίδης (Ομ. Καθηγητής ΕΜΠ).

Η έκθεση και οι σχετικές εκδηλώσεις οργανώνονται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και το Museum of the city of Skopje στο πλαίσιο της διοργάνωσης ‘Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου’ του Δήμου Αθηναίων, με την οικονομική υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ. Το υλικό της έκθεσης προέρχεται από το Μουσείο της Πόλης των Σκοπίων, την ιδιωτική συλλογή των Jovan Ivanovski, Ana Ivanovska και Vladimir Deskov και από το Αρχείο Κ.Α.Δοξιάδη του Ιδρύματος Κωνσταντίνου και Εμμάς Δοξιάδη.

Οργάνωση: Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, Μουσείο Μπενάκη, Μουσείο της πόλης των Σκοπίων, Ίδρυμα Κωνσταντίνου και Έμμας Διοξιάδη, Αρχείο Κωνσταντίνου Α. Δοξιάδη. Με τη στήριξη της «»Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» δήμου Αθηναίων.

Ενότητα:  Το Βιβλίο και οι Τέχνες

Γλώσσα Διεξαγωγής: Ημερίδα: Αγγλικά, Στρογγυλή Τράπεζα: Ελληνικά, Ξεναγήσεις: Ελληνικά

Όροι συμμετοχής: Tην ημέρα των εγκαινίων (17/12) η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τις εκδηλώσεις (διεθνής ημερίδα, εγκαίνια, παρουσίαση καταλόγου).

Την επόμενη ημέρα (18/12) οι συμμετέχοντες θα πρέπει να κάνουν κράτηση για την ξενάγηση και τη στρογγυλή τράπεζα ή μόνο για τη στρογγυλή τράπεζα.

Χωρητικότητα: Δύο ξεναγήσεις από 30 άτομα/ξενάγηση, Στρογγυλή Τράπεζα – 80 άτομα.

Πληροφορίες και κράτηση θέσης: thefutureasaproject@gmail.com c.g.kritikos@gmail.com, 6976764879

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 17.12-17.02
ΏΡΑ 17 Δεκεμβρίου: (Α) Ημερίδα 15.00-19.30 (Β) Εγκαίνια Έκθεσης: 20.00 18 Δεκεμβρίου: (Α) Ξεναγήσεις: 17.00 – 18.00 (Β) Στρογγυλή Τράπεζα / Παρουσίαση Καταλόγου Έκθεσης Διάρκεια Έκθεσης: 20 Δεκεμβρίου 2018 – 17 Φεβρουαρίου 2019
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς, Β Όροφος