ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Λέξεις από Κ: οι Kinks και η Κυψέλη στη λογοτεχνία του Χρήστου Βακαλόπουλου. Ruby Tuesdays #5

Στην πέμπτη συνάντηση, οι Μαριτίνα Πάσσαρη και η Όλια Λαζαρίδου, που έζησαν από κοντά το Χρήστο Βακαλόπουλο, μιλούν με αφορμή το βιβλίο του «Η Γραμμή του Ορίζοντος» (εκδόσεις Εστία) για τη σημασία του να ενώνεις το τοπικό με το παγκόσμιο φτιάχνοντας έναν τόπο λογοτεχνίας και ύπαρξης που μόνο η λέξη glocal (global και local), μπορεί να περιγράψει.

O Χρήστος Βακαλόπουλος, δημοσιογράφος, σκηνοθέτης, ηθοποιός, λογοτέχνης, ραδιοφωνικός παραγωγός και μεγάλος αισθηματίας, αγάπησε με πάθος τη μουσική των Kinks, και τη γειτονιά του, την Κυψέλη. Για τους Kinks είχε τους λόγους του να πιστεύει πως είναι πιο μεγάλοι από τους Beatles και τους Rolling Stones, όσο για την Κυψέλη, πίστευε πως μόνο το Παρίσι την παραβαίνει σε ομορφιά!

Για τις Ruby Tuesdays:

Με τίτλο εμπνευσμένο από το τραγούδι των RollingStones, “Ruby Tuesday” η δράση υλοποιεί 8 θεματικές βραδιές Τρίτης, σε 8 μπαρ/χώρους της Αθήνας, με 8 βιβλία ελληνικών εκδοτικών οίκων αφιερωμένα σε παγκόσμιους θρύλους της μουσικής, που θα συζητηθούν, θα αναλυθούν και στη συνέχεια θα.. λικνιστούν!

Διαλέγοντας, αναλόγως με τον μουσικό όπου είναι αφιερωμένη η κάθε Ruby Tuesday και τον αντίστοιχο χώρο/ μπαρ, όπου και το κλίμα, και η μουσική του άποψη συμβαδίζει με το στιλ και την κουλτούρα του ήχου του «τιμώμενου» προσώπου, οι δημοσιογράφοι και ραδιοφωνικοί παραγωγοί Θάλεια Καραμολέγκου και Στέφανος Τσιτσόπουλος προσκαλούν με ελεύθερη είσοδο και προαιρετική κατανάλωση, όλους τους Αθηναίους που αγαπούν το διάβασμα, τη μουσική, την κουβέντα και την ανταλλαγή συζητήσεων και απόψεων, σε 8 κινητά «bookparties»! Παρέα μαζί τους σε κάθε Ruby Tuesday και σπέσιαλ επώνυμοι καλεσμένοι με θητεία στο είδος! 

Οργάνωση: «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» δήμου Αθηναίων, Athens Voice Radio 102,5

Eνότητα: Η Μεγάλη Γιορτή της Ανάγνωσης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 12.03
ΏΡΑ 20:00 ( Διάρκεια 90 λεπτά) Ώρα έναρξης πάρτι: 22:00
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Au Revoir Bar, 28 ης Οκτωβρίου 136