ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Η Γυναίκα στην Επαναστατική Περίοδο»: η θέση της στον Αγώνα, στα Γράμματα, στην Κοινωνία Δράση #2: Η Γυναίκα στα Γράμματα / στην Κοινωνία

Ένα θεατρικό αναλόγιο των έργων της Ευανθίας Καΐρη «Νικήρατος» (1826) και του Δημήτρη Βυζάντιου «Γυναικοκρατία» (1841), τα οποία μεταφέρουν ατόφιο το κλίμα και τη ήθη της εποχής.

Αλφαβητικά διαβάζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Ευστρατίου, Σύρμω Κεκέ, Κώστας Κουτσολέλος, Νέστωρ Κοψιδάς, Μενέλαος Κυπαρίσσης, Κατερίνα Λυπηρίδου, Δημήτρης Μαγγίνας, Μαριλένα Μόσχου, Ηλέκτρα Νικολούζου, Δημήτρης Πασσάς.

Συμμετέχουν σπουδαστές της Δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Κατερίνα Γεωργουδάκη, Μαριάννα Κάλμπαρη

Μουσική επιμέλεια: Νέστωρ Κοψιδάς

Ζωντανή μουσική: Κωνσταντίνος Ευστρατίου

Σκηνογραφική επιμέλεια: Χριστίνα Κάλμπαρη

Επιμέλεια Φωτισμού: Στέλλα Κάλτσου

Στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος “200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ;”που αποτελείται από μια σειρά εκδηλώσεων που αφορούν στις Τέχνες και Επιστήμες με αφορμή την επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση που πρόκειται να γιορτάσουμε στην Ελλάδα το 2021.

Οργάνωση: Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Κέντρο Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (ΚΕΑΕ). Με τη στήριξη της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» δήμου Αθηναίων

Ενότητα: Το Βιβλίο και οι Τέχνες

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 11.02
ΏΡΑ 19:30
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5