ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Από το Σύνταγμα στο Γκάζι», με την Αλεξάνδρα Τράντα. Περι-διαβάζοντας την Αθήνα, με αφορμή βιβλία του Μένη Κουμανταρέα.

Θα συναντηθούμε στη Μεγάλη Βρετανία, όπου, με αφορμή τη Σειρήνα της ερήμου, θα αναρωτηθούμε πώς γίνεται να αγαπάς μια πόλη και ταυτόχρονα να μην μπορείς να την υποφέρεις. Στη συνέχεια, θα δούμε μια διάσημη Μαρία, με τα μάτια ενός δεκαεπτάχρονου γκαρσονιού. Στρέφοντας τη ματιά στο κτήριο της Βουλής, θα συναντήσουμε τον κύριο Πάρεδρο να αφηγείται την ιστορία του Ωραίου λοχαγού. Κατηφορίζοντας τη Σταδίου, θα ανακαλύψουμε πού βρισκόταν η Στοά των Τεκτόνων, όπως περιγράφεται στον Θησαυρό του χρόνου, και θα γνωρίσουμε τον Λάζαρο, τη Βιολέτα, την Περισπωμένη αλλά και τη Λιλή. Στο Μοναστηράκι, μαζί με τα τρένα που περνάνε, θα δούμε πώς πέρασε ο Μίμης από τη ζωή της Κυρίας Κούλας και στο Γκάζι θα αναζητήσουμε τα ίχνη μιας παλιάς αλλά όχι λησμονημένης Βιοτεχνίας υαλικών.

Οργάνωση: Εκδόσεις Πατάκη, με τη στήριξη της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» δήμου Αθηναίων

Eνότητα: Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου

Τα αποσπάσματα των έργων του Μένη Κουμανταρέα (Η σειρήνα της ερήμου, Θυμάμαι τη Μαρία, Ο ωραίος λοχαγός, Ο θησαυρός του χρόνου, Η κυρία Κούλα, Βιοτεχνία υαλικών) θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Άγγελος Χατζάς και Αργυρώ Λογαρά, οι οποίοι πρωταγωνιστούν στη θεατρική εκδοχή της «Βιοτεχνίας υαλικών», που ανεβαίνει τον Μάρτιο στο Studio Μαυρομιχάλη. 

Ελεύθερη συμμετοχή. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα 210-3650027 και pr@patakis.gr

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 03.03
ΏΡΑ 12:00
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Σημείο συνάντησης: Είσοδος ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρετανία", πλατεία Συντάγματος