ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση προβολής τoυ graphic novel «Η Κατερίνα στην Αθήνα»

Παρουσίαση του graphic novel Η Kατερίνα στην Αθήνα και εκπαιδευτική δράση με την επιμέλεια της δημιουργικής ομάδας του βιβλίου. Τόσο η εκδήλωση όσο και η έκδοση πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του δήμου Αθηναίων, «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία». Η δράση απευθύνεται σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, και είναι ανοιχτή στο κοινό. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση.  

Η έκδοση Η Κατερίνα στην Αθήνα επιδιώκει να ξανασυστήσει στους αναγνώστες την πόλη, με ξεναγούς μια έφηβη μαθήτρια και τον σκύλο της, που ξεκινούν για έναν σαββατιάτικο περίπατο μέσα από γειτονιές, μνημεία και τοπόσημα του κέντρου της πόλης, ανακαλύπτοντας την ιστορία και τα μυστικά τους. Απευθύνεται σε παιδιά 9-15 ετών και, αξιοποιώντας τη δημοφιλή για την ηλικιακή ομάδα-στόχο τεχνική του κόμικ, ενσωματώνει τις βασικές αξίες και τους στόχους του προγράμματος: την αναγνώριση της αισθητικής αξίας των υπαίθριων γλυπτών και των ιστορικών κτηρίων της Αθήνας, την άμεση σύνδεσή τους με την πόλη και την ιστορία της, την ευθύνη όλων μας απέναντί τους. Την εικονογράφηση έχουν αναλάβει από κοινού οι Γεράσιμος Αβλάμης, εικαστικός και Νικόλας Στεφαδούρος, εικονογράφος, ενώ το σενάριο υπογράφει η συγγραφέας Βέρα Καρτάλου. Το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν  στα συμμετέχοντα σχολεία και θα είναι διαθέσιμο ψηφιακά στον ιστοχώρο του προγράμματος www.kids4thecity.gr.

Διοργάνωση: Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων | «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία», με τη στήριξη της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» δήμου Αθηναίων

Ενότητα: Εκπαιδευτικές Δράσεις

Όροι συμμετοχής: ελεύθερη. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση (213 0109300)

 

language img
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 16.04
ΏΡΑ 17:00 – 19:00
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Τεχνόπολη, κτήριο Δεξαμενές Καθαρισμού (Δ10)